EN KURALLARı OF YANGıN MERDIVENI KAPıSı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince mukannen yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Kanatlar içre oranlı yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı karınin destek plakaları mevcuttur.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari strüktürsı başta başlamak üzere yararlanma amacına ve kullanan zat adetsına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu kırmızıışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin kusursuz şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içinde bulunan insanların ve sair hayat doluların yangın yahut rastgele bir acil hâl esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin yapılmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme malik, gestaltlması ıztırari, dokumaların vazgeçilemez unsurları arasında mevki almaktadır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Alelumum kullanma meydanından fayda olmak amacı ile yapılan, en şu denli 100 şahıs kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta şahsiyet skorsına ilişkilı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe iye olması zımnında yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar dışarıya hak ve kolayca açılabilen binaya sahiptir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kalın âdem evladı topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak aşina ve bapnın içeriden hariçya dosdoğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sağlıklı bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın anında yararlanmaı kolaylaştırır.

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Binaların örgüsına orantılı kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Kattaki konutların her birinin mideinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması muktezi bileğildir.

Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği yerler beyninde mektep, afiyet organizasyonu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden bir tomar olduğu sefahat yangın kapısı merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına müsaade verilemez.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken özen edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.

Report this page